1317

În Moldova a fost lansat sistemul de videoconferință „învățăm româna la distanță”


În Moldova a fost lansat sistemul de videoconferință „învățăm româna la distanță”





 

 

Foto: gov.md 

În Moldova a fost lansat sistemul de videoconferință „învățăm româna la distanță”. Vicepremierul Tatiana Potîng a participat joi, 29 august, la conferinţa de lansare „Învățăm română la distanță prin sistemul de videoconferință: economie, eficiență, ecologie”, organizată de Asociaţia Naţională a Tinerilor Europeni din Moldova (ANTEM).
 
 
Evenimentul a avut drept scop lansarea sistemului de videoconferinţă, ce presupune facilitarea procesului de studiere la distanţă a limbii române, fiind integrat pe platforma programului de internet http://invat.antem.org şi este destinat elevilor din clasele a 10-a,11-a,12-a, voluntarilor şi tinerilor specialişti cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani din Chişinău, Comrat, Ceadâr-Lunga, Briceni şi Rîşcani.


„Este un proiect de anvergură, interesant şi distractiv ce îi uneşte pe toţi cei care doresc sa studieze limba română”, a spus Tatiana Potîng.


ANTEM îşi propune pentru viitor crearea unei platforme internaţionale de care să beneficieze imigranţii stabiliţi în localităţile din Republica Moldova, precum şi doritorii altor ţări, care vor să înveţe şi să vorbească limba română.


Proiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în colaborare cu Biroul Relaţii Interetnice.

1