1029

Europarlamentarul Elena Băsescu este îngrijorată de situația din Republica Moldova și provocările separatiştilor

http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2012/02/Elena-Basescu-dezbatere-PPE-foto-Cristina-Nichitus-Roncea.jpg

„Urmăresc cu multă atenție ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova. Sunt preocupată pentru că știu cât de important este acest an pentru frații de peste Prut în procesul de integrare europeană”, a scris europarlamentarul.

„Au trecut peste 20 de ani de când a fost declanșat acest conflict intern, iar nesoluționarea lui a produs drame care nu trebuie să se mai întâmple. De altfel, despre conflictul transnistrean am vorbit și anul trecut în Parlamentul European atunci când, pe 1 ianuarie 2012 tânărul Vadim Pisari a fost omorât. Cred și susțin cu toată convingerea că viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, sper ca la Vilnius, în toamna acestui an, Chișinăul să facă un pas major în procesul de integrare”, se mai spune în mesaj.  

UNIMEDIA amintește că Șevciuk a semnat decretul „Cu privire la frontiera de stat a republicii moldovenești nistrene”, care stabilește limitele așa-numitei frontieri „de stat” și politicilor de frontieră a rmn. În limitele așa-numitei graniţei este inclus şi oraşul Bender, cu 3 sate, printre care şi Varniţa.

0