774

Vlad Filat SPARGE TACEREA! Iata de ce PLDM a votat pachetul de legi impreuna cu PCRM

Liderul PLDM, Vlad Filat, a venit astăzi în faţa presei cu explicaţii, după ce pe 3 mai au votat şase proiecte de legi scandaloase, împreună cu deputaţii PCRM.

Filat a prezat de cediziile de acordare a acelor voturi au fost necesare şi asumate. “Aceste masuri fac parte din efortul de protejare a integrarii europene”, a precizat liberal-democratul.

Liderul PLDM s-a referit la fiecare lege în parte, vrînd să-i lămurească pe oameni asupra acordării voturilor pentru abrogarea legilor pe care le votaseră numai cu o săptămînă în urmă.        

Despre votul uninominal: “Votarea sistemului mixt a făcut parte din condiţiile PD. Atunci cînd am acceptat votarea acestei legi am sperat ca se va referi la alegerile ordinare, sa avem timp să pregătim ţara.Imi va luat timp să înţeleg de ce au avut nevoie de asta, avînd în vedere că locuitorii de pe cealată parte a Nistrului s-ar fi aflat în imposibilitatea de a participa la scrutinele electorale”

Despre demiterea lui Gurin: “Domnul Gurin are calitati, însă această demisie a venit în urma unei concluzii a comisiei parlamentare care a stabilit unele abateri de la lege, iar acest lucru trebuie evitat categoric în cazul unui Procuror General”.

Despre Subordonarea CNA guvernului: “O problema aparte este votul pentru resubordonarea CNA. Noi ne dorim ca justiţia să nu fie selectivă”.

Actualităţi.md aminteşte că vineri, 3 mai, PCRM în comun cu PLDM au votat în comun şase proiecte de legi - trei din partea PCRM şi alte trei din partea PLDM.

Proiectele comuniştilor se referă la majorarea pragului electoral pînă la 7 %, anularea votului mixt pentru alegerea deputatilor, şi întoarcerea dreptului de vot pentru deţinătorii paşapoartelor sovietice.

Cele trei proiecte ale PLDM se referă la acordarea competenţelor suplimentare pentru Iurie Leanca, demiterea procurorului Corneliu Gurin şi trecerea CNA în subordinea Guvernului.

0