627

Propunere la Primăria Chișinău: Ziua de 9 mai să fie declarată zi de doliu

Ziua de 9 mai, Ziua Victoriei împotriva fascismului, ar putea fi decretată zi de doliu în municipiul Chișinău, iar panglica Sfântului Gheorghe scoasă înafara legii. Cu o propunere în acest a venit șefa Direcției Relații Externe, Gabriela Ciumac, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

Funcționarul a propus să fie convocată o ședință extraordinară a Consiliului municipal Chișinău pentru a se lua o decizie în acest sens.

 
.....
 


„Trebuie să recunosc, sunteți o curajoasă. Este o propunere la care nu m-am așteptat. Merită toată considerația și respectul pentru verticalitatea și atitudinea care nu a mai rămas așa ceva. Problema trebuie gestionată. Să vedem dacă putem ajunge unde spuneți dvs”, a spus la rândul său, primarul Dorin Chirtoacă. „9 mai este ziua victoriei împotriva fascismului și este firesc să fie sărbătorită în fiecare an. Dar, ceea ce mă deranjează este că Ziua Europei este fugărită cu o săptămână mai devreme, cu o săptămână mai târziu, de parcă este o sărbătoare oarecare”, a continuat edilul Capitalei

 
 
http://unimedia.info/stiri/propunere-la-primaria-chisinau-ziua-de-9-mai-sa-fie-declarata-zi-de-doliu-60101.html

0