780

Filmul din Moldova a cucerit Dubaiul: Natalia Shaufert a câştigat titlul de cel mai bun regizor

Femeia trebuie să lupte pentru drepturile ei, deoarece este singura ei şansă de a se proteja împotriva violenţei bărbatului. Cu acest mesaj,Natalia Shaufert, de doar 23 de ani, a impresionat la Festivalul Internaţional de Film din Dubai, de unde s-a întors cu titlul "Cel mai bun regizor", pentru filmul "Ana", unde joacă actori cunoscuţi de la noi, printre care şi Mihai Curagău.
Când a mers la festival, Natalia nici nu a bănuit că va obţine premiul mare. Nu şi-a subestimat capacităţile, dar era conştientă că printre participanţi vor fi mulţi regizori talentaţi.

"Le-a plăcut montajul. Au spus că stilul montajului nu le dă voie să se plictisească.3 Le-a plăcut scena de viol deoarece nu am prezentat chestii care aşteptau, de obicei, să le vadă", spune Natalia.

Regizorii spun că succesul Nataliei confirmă faptul că cinematografia moldovenească are potenţial, care trebuie însă valorificat.

"Mă bucur pentru Natalia, de acest debut minunat pentru că este realizat la un nivel extraordinar, cu un potenţial bine pus la punct din punct de vedere al artei cinematografice", susţine regizorul Valeriu Jereghi.

Pentru realizarea scurtmetrajului Natalia a cheltuit până la 2.000 de dolari. Ea spune că investiţia este prea mică pentru un film bun, dar a reuşit datorită ajutorului necondiţionat al profesioniştilor din domeniul cinematografiei. În realitate, costul filmului "Ana" este de 50.000 de dolari. 

În prezent, Natalia elaborează scenariul unui alt scurtmetraj unde va aborda problema migraţiei. Filmările vor avea loc în timpul verii.
http://www.publika.md/video-filmul-din-moldova-a-cucerit-dubaiul--natalia-shaufert-a-castigat-titlul-de-cel-mai-bun-regizor_1373211.html
0