585

Dorin Chirtoacă a păţit ruşinea în Germania. Poliţiştii l-au întrebat dacă are ţigări la el, iar primarul a confirmat

L-au tras pe dreapta şi l-au întrebat dacă are ţigări. Această experienţă a fost trăită săptămâna trecută de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, atunci când a plecat într-o ţară europeană – Germania. Edilul a povestit astăzi că a păţit ruşinea, când poliţiştii germani au oprit maşina în care se afla primarul, împreună cu alţi oficiali moldoveni, şi au întrebat dacă au ţigări la ei.
"Cu ţigările am păţit o ruşine cum se spune. Când am intrat în Germania, poliţia ne-a tras pe dreapta. Ne-au întrebat cine suntem, de unde venim, câţi bani avem. Ne-am prezentat, am spus câţi bani avem, care 100, care 300, care 800 de euro. Următoarea întrebare a fost dacă avem ţigări şi câte. Ce-i drept, aveam şase pachete de tigări cumpărate din România. Eu eram pe scaunul din spate ţantoş şi răspundeam la întrebări", a declarat primarul.
Dorin Chirtoacă mărturiseşte că a trăit o senzaţie neplăcută.
"După cum se vede, problema cu ţigările este cunoscută şi în Germania. Cu toată ruşinea am răspuns la întrebări. Senzaţia nu este placută să ştii că asupra ţării din care vii, chiar şi în rândul oficialilor, planează această suspiciune", a conchis edilul Capitalei.
Dorin Chirtoacă a efectuat o vizită în oraşul german înfrăţit cu Chişinăul, Mannheim.
0