956

Creşte numărul furturilor în magazine. Moldovenii sustrag, cel mai des, alcool, cafea, mezeluri şi produsele cosmetice VIDE

 

Sărăcia îi împinge pe moldoveni la gesturi disperate. Pe an ce trece, numărul furturilor din magazine este în creştere. Administratorii supermarketurilor spun că săptămânal se confruntă cu cel puţin 25 de astfel de cazuri. Cel mai des sunt furate produse de igienă, dar şi cele alimentare.
Cel mai des sunt sustrase de pe rafturi băuturile alcoolice, cafeaua, pâinea, lactatele, mezelurile, dar şi produsele cosmetice.

"Am avut o reţinere, o doamnă în buzunarul căreia au fost găsite în un şir de produse din magazinul nostru, începând cu salamuri, dulciuri", a relatat directorul unui magazin, Ana Cheptene. 

Pierderile pe care le suportă magazinele sunt de ordinul miilor de lei. Cel mai scump produs furat de pe rafturile magazinelor a fost o sticlă de alcool, valoarea căreia se ridică la aproape 1.000 de lei.

Agenţii de pază spun care este profilul hoţilor. "Hoţul examinează marfa mai mult timp şi are un comportament agitat. Acest fapte ne permit să înţelegem că acesta planifică un furt", a explicat Oleg Cernâşov, agent pază.
În ajutorul paznicilor sar şi cumpărătorii oneşti. Iată ce au spus aceştia:

"M-aş strădui să-l opresc cumva, să chem paza."

"Normal e să-i anunţăm pe angajaţi, doar pentru fiecare produs plăteşte angajatul."

"Aş vorbi cu dumneaei să întreb de ce a furat acest produs."

Potrivit legislaţiei, furtul se pedepseşte cu o amendă de până la 2.000 de lei ori cu detenţie de până la 15 zile.

0