665

Мишин готов проголосовать хоть за черта лысого в качестве премьера лишь бы не было досрочных выборов


Mișin spune că l-ar vota pe Filat din nou premier





 

 

Vadim Mișin 
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie 

Deputatul neafiliat Vadim Mișin va sprijini orice candidat înaintat pentru funcția de prim-ministru, propus de președintele țării. Declarații în acest sens au fost făcute de legislator după consultările cu preşedintele Republicii Moldova, transmite UNIMEDIA. 

„Noi îl vom susține pe Filat, dacă președintele va considera necesar să-l înainteze. Pentru noi, aceasta nu reprezintă o condiție necesară: doar Filat și nimeni altul. Totodată, noi nu ridicăm problema astfel încât să fie oricine, cu excepția lui Filat," a declarat Mișin. 

Potrivit acestuia, noul guvern ar trebui să fie cât mai depolitizat și tehnocrat. „Mă preocupă faptul ca drumurile să nu fie construite de un medic veterinar. De acest lucru ar trebui să se ocupe un constructor. Mi-ar plăcea ca Ministerul Mediului se fie condus de un ecologist, și nu de un istoric”, a mai declarat Mișin. 

Liderul partidului „Renaștere” a mai spus că va face tot posibilul pentru ca în Republica Moldova să nu aibă loc alegeri anticipate. „Pentru aceasta există două motive. În primul rând, alegerile vor crea probleme grave tuturor cetățenilor Republicii Moldova și fiecăruia luat aparte. În al doilea rând: Alegerile nu vor duce la nimic. Același Voronin cu echipa sa va domina aripa stângă a eșichierului, va rămâne și Filat cu echipa sa. Vor fi și alții, dar aceștia nu vor fi în stare să joace roluri principiale de unii singuri. Pentru ce să le faci oamenilor un rău? Ca să avem până la urmă același rezultat?", s-a întrebat Vadim Mișin.

0