503

Papa Francisc: "Mi-aș dori o Biserică săracă, pentru săraci"

Noul lider al Bisericii Catolice și-a exprimat dorința de a avea "o Biserică săracă, pentru săraci" și i-a rugat pe jurnaliști să încerce să cunoască Biserica, atât cu părțile ei bune, cât și cu păcatele ei, potrivit BBC.
 
"Vă rog să încercați să cunoaște Biserica, atât cu virtuțile, cât și cu păcatele ei, și să transmiteți mai departe interesul ei pentru adevăr, bunătate și frumusețe", le-a transmis jurnaliștilor Suvernul Pontif.
 
Papa Francis le-a dezvăluit jurnaliștilor și câteva amănunte despre Conclavul în care a fost drept succesor al Papei Benedict al XVI-lea.
 
"Atunci când s-a anunțat rezultatul votului, bunul meu prieten, cardinalul brazilian Claudio Hummes, m-a îmbrățișat și mi-a spus: "Nu-i uita pe cei săraci!". Și acest mesaj mi s-a întipărit în minte și atunci am decis să aleg numele de Francis", le-a mărturisit Suveranul Pontif jurnaliștilor.
 
Pe de altă parte, Papa Francisc explicase, la scurt timp după alegerea sa, că a ales acest nume sfânt avându-l în minte pe Sfântul Francisc din Assisi, cunoscut drept sfântul săracilor după ce a renunțat la averea familiei pentru a trăi alături de cei mai puțin avuți. 
 
"Așa mi-aș dori ca Biserica să redevină săracă", a conchis Papa Francisc la finalul întâlnirii cu jurnaliștii acreditați la Vatican.

0