1580

Filat către oponenții politici: ”Nu vă grăbiți să beți șampanie”


Premierul a precizat că va prezenta demisia Guvernului mâine dimineața. Premierul Vlad Filat a prezidat astăzi ultima ședință a actualui Guvern. După epuizarea agendei de astăzi, premierul le-a cerut funcționarilor să asigure deplina funcționare a instituțiilor până la instituirea unui nou Guvern.
„Funcționarii să nu înceapă deja să se uite la ceas, să se grăbească să plece sau să nu se grăbească să vină. Resposabilitățile rămân aceleași. Instituțiile cu funcții de asigurare a ordinii publice să aibă o atenție deosebită cu control personal din partea conducătorilor. Toate deciziile luate astăzi să fie formalizate, discutate și promovate în procedură legală. Sper să reușesc să mă odihnesc în aceste zile și sper să faceți aceleași lucru”, i-a îndemnat Filat pe miniștri.  

Premierul a precizat că va prezenta demisia Guvernului mâine dimineața.  

„Voi prezenta o scrisoare președintelui RM prin care voi prezenta demisia Guvernului. Cineva a băut deja șampanie. Le recomand să nu se grăbească”, a conchis Filat. 

Precizăm că, pe 5 martie Parlamentul a votat moțiunea de cenzură privind acordarea votului de neîncredere Guvernului. Pentru demiterea Executivului au votat deputații PD, PCRM și unii deputații neafiliați.

0