1774

Lupu: "PD este gata să se aşeze la masa de negocieri"


Partidul Democrat este gata să se aşeze la masa de negocieri. Partidul Democrat este gata să se aşeze la masa de negocieri. Despre acest lucru a anunţat preşedintele PD, Marian Lupu.
"Am avut un schimb de opinii, vom decide cum se va desfăşura dialogul şi negocierile. PD este gate să plece la negocieri. Vrem formarea unui Guvern care ar munci pentru binele oamenilor, pentru Republica Moldova. La întâlnirea cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a fost propunerea să ne aşezăm chiar azi, sau mâine la masa de dialog. Din păcate nu toţi au dat curs acestei iniţiative. Urmează să vedem poate luni, timpul este preţios. Abordarea va fi una de constituire a unei guvernări eficiente, orientată spre reformele europene", a declarat Marian Lupu.
Publika.md aminteşte că, marţi, Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a primit vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de către PCRM, iar motivul pe bază pe care l-au invocat aceştia a fost corupţia din cadrul Executivului. Premierul în exerciţiu, Vlad Filat, va semna demersul prin care îşi prezintă demisia, în faţa preşedintelui ţării vineri, 8 martie.

0