1670

Iniţiativa de eliminare a taxelor pentru colete, respinsă


Iniţiativa democratului Igor Corman de a scuti de taxe cetăţenii moldoveni care îşi aduc în ţară bunurile câştigate, respinsă Iniţiativa democratului Igor Corman de a scuti de taxe cetăţenii moldoveni care îşi aduc în ţară bunurile câştigate peste hotare a fost respinsă de PLDM şi PCRM.
Vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Igor Corman, care este şi preşedinte al Comisiei permanente de Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului, propune să fie făcute modificări în legislaţie pentru a permite cetăţenilor moldoveni care au muncit peste hotare şi au decis să revină în ţară să-şi aducă bunurile dobândite fără a plăti taxe vamale şi de import.
„Suntem în situaţia de a constata, cu regret, că la 6 martie în cadrul Comisiei parlamentare menţionate mai sus, reprezentanţii PLDM şi cei ai PCRM au votat împotriva acestei iniţiative a PDM, menite să faciliteze reîntoarcerea definitivă în Moldova a cetăţenilor plecaţi peste hotare”, spune democratul.
Partidul Democrat califică drept iresponsabil gestul de solidarizare a deputaţilor din unele partide împotriva intereselor cetăţenilor moldoveni, doar pentru că acestea sunt promovate prin iniţiativa legislativă a altui partid, indiferent care este acesta.
„Considerăm că societatea ar trebui să urmărească evoluţia în această problemă, pentru că proiectul va fi examinat şi în alte comisii permanente, dar şi în plenul Parlamentului, în care considerăm că trebuie susţinută scutirea de taxe vamale a moldovenilor care se repatriază după ce au muncit peste hotare. Aceşti oameni, care ne trimit astăzi apeluri pentru menţinerea stabilităţii politice în ţară, trebuie să ştie cine şi cum îi susţine în organele decizionale din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă lansat astăzi de Partidul Democrat.

0