1723

Încă o potenţială candidatură pentru postul de premier


La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat că nu va candida la funcţia de premier, după demiterea de ieri a lui Vlad Filat Unii analişti politici din România consideră că PLDM ar putea propune alte candidaturi pentru postul de prim-ministru al Moldovei, nu doar pe cea a lui Vlad Filat. Ministrul de Externe Iurie Leancă sau adjunctul său Natalia Gherman ar fi două nume pe care Europa le-ar susţine.
“PLDM are acum şansa să numească pe altcineva premier, oameni de prestigiu european, domnul Iurie Leancă, actualul ministru de Externe, sau doamna Natalia Gherman, care este viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Mă refer la oameni din Ministerul de Externe, pentru că ei ar garanta parcursul european, ar da un semnal că R.Moldova menţine drumul spre Vest”, susţine comentatorul politic Dan Dungaciu, într-un interviu pentru ziare.com.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, a declarat că nu va candida la funcţia de premier, după demiterea de ieri a lui Vlad Filat. PLDM, susţine Leancă, îl va propune tot pe Vlad Filat pentru postul de prim-ministru. 

„PLDM are propria agendă. Candidatul PLDM pentru t funcţia de prim-ministru este Vlad Filat, care a demonstrat că poate conduce eficient un Guvern, Dacă vorbim de democraţie în toate alianţele democratice liderul celei mai mari formaţiuni este şeful Guvernului”, a declarat Leancă, acum câteva minute, în cadrul unui briefing.

0