1615

Ghimpu spune că PL ar vota împrepună cu PCRM pentru demiterea lui Timofti


Mihai Ghimpu a menţionat că şeful statului trebuie să înţeleagă responsabilitatea care îi revine în acest moment crucial şi trebuie să înţeleagă că nu poate să vină cu candidatura lui Vlad Filat. Partidul Liberal va da vot de neîncredere, împreună cu PCRM, preşedintelui Timofti în cazul în care acesta va susţine candidatura lui Vlad Filat pentru funcţia de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, la M1. El mai spune că Filat a ratat şansa de a deveni erou naţional.
"I-am spus la întâlnirea cu preşedintele: 'Ai avut ocazia să fii al doilea Ştefan cel Mare în Republica Moldova. După 200 de ani, ai putut să rupi Moldova de sub ghiarele urgiei şi să intrăm în UE şi aşa erai al doilea Ştefan'. El mi-a spus: 'Nu vreau să fiu Ştefan cel Mare'. Eu i-am spus că am înţeles cine este şi ce a făcut, din păcate", a declarat Mihai Ghimpu.  
Liberalii sunt gata să voteze, alături de comunişti, pentru demiterea preşedintelui Timofti dacă acesta va demonstra afilierea la PLDM. 

"Vom înainta moţiune. Nu moţiune, vot de neîncredere. Pentru apartenenţa sa la un partid politic şi nu la popor. În cazul dat, cu votul comuniştilor, al PD-ului, care mai sunt acolo, nici nu mă uit", a mai spus liderul PL. 

Preşedintele Nicolae Timofti a spus ieri că nu va ceda presiunilor. Constituţia prevede că Parlamentul îl poate demite pe şeful statului, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor aleşi, în cazul în care încalcă legea supremă. Nici Legea Supremă, nici Regulamentul Parlamentului nu prevăd vot de neîncredere acordat şefului statului.

0