Vezi ce a făcut Filat după întrevederea de la Preşedintele Timofti!
Imediat după întrevederea avută în această dimineaţă cu Preşedintele Nicolae Timofti, Speakerul Marian Lupu şi liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, Premierul Vlad Filat a mers la Ministerul Afacerilor Interne unde l-a prezentat pe șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug.
După cum relatează TRIBUNA cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, Premierul i-a urat succese șefului Inspectoratului General de Poliție, menționînd că are așteptări mari. Vlad Filat a subliniat că experiența pe care a obținut-o cînd a ocupat funcția de viceministru al Afacerilor de Interne îi va fi de folos, iar scopul principal este reabilitarea imaginii poliției.
„Este o structură nouă și sînteți primul conducător. Eu vă doresc să aveți parte de un bun început, iar noi cetățenii Republicii

Moldova să avem siguranța că poliția are capacitatea să ne ofere drepturi și libertăți. Cînd vor avea nevoie cetățenii de ajutor, poliția să intervină la timp”, a mai spus Vlad Filat.
La rîndul său, Ion Bodrug a evidențiat că această reformă este dificilă și că necesită mult efort.
„Am făcut un salt mare. Important este menținerea ordinii publice și combaterea criminalității. Obiectivul pe care ni l-am propus este ca cetățeanul să trăiască în pace și liniște”, a menționat Ion Bodrug.
Inspectoratul General de Poliţie și-a început activitatea la 5 martie 2013, urmare a intrării în vigoare a Legii privind poliţia.