Filat decide: deschide ușa către viitor, sau ne trimite în trecut
”Nu știu ce gînduri are acum Filat, nici nu mă interesează, dar știu că de acțiunile întreprinse de el acum, depinde soarta Republicii Moldova." ”Azi, foarte mulți dintre cetățenii Republicii Moldova, foștii colegi de Alianță a prim-ministrului (încă) , speră că Vlad Filat va avea curajul să recunoască că a greșit și va demisiona."
"Azi se dorește a crede că interesele naționale vor fi întradevăr mai presus decît ambițiile personale și interesele înguste de partid, iar prin demisia sa, Filat va mai da o șansă țării noastre, criza politică va fi depășită, alegerile anticipate evitate, și liderii fostei AIE se vor așeza la masa de negocieri, pentru a semna un nou acord, care să presupună în primul rînd depolitizarea instituțiilor de forță: MAI, CEC, CC, FISC, PG, VAMĂ”, scrie bloggerul Ion Harghel pe vox.publika.md.
”Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece și să ne amintim că noi trăim în Moldova, unde sunt posibile foarte multe lucruri, inclusiv să guvernezi țara prin telefon și să conduci FISC-ul de după gratii ! Din acest motiv sunt sigur că Filat nu va demisiona. El nu a avut curajul să-l demită pe un banal Colea Vicol, de unde să aibă curajul să demisioneze ?”, se întreabă Ion Harghel.
”Probabil membrii PLDM, cred că Filat poate fi veșnic prim-ministru, iar ei pot veșnic să fure banii statului, pentru ași cumpăra mașini beton și case de milioane. Iar pentru acest “nobil” scop, unii sunt gata chiar să trîntească oamenii cu capul de pereți ori de asphalt”, notează bloggerul.
”Nu știu ce gînduri are acum Filat, nici nu mă interesează, dar știu că de acțiunile întreprinse de el acum, depinde soarta Republicii Moldova. Cheia este la el în mînă: deschide ușa către viitor, sau ne trimite în trecut !”, mai scrie în finalul postării Ion Harghel.