952

Tudor Balițchi a devenit șef al Serviciului Vamal fiind șofer de maxi-taxi


Actualul director al Serviciului Vamal, generalul Tudor Balițchi a devenit șef al instituției fiind șofer de maxi-taxi. Desprea aceasta scrie fostul angajat al Serviciului Vamal, Veaceslav Balacci.
Potrivit acestuia, CV-ul lui Balițchi este foarte scurt, unde nu este indicat faptul, cu ce s-a ocupat Balițchi începînd cu august 2008, cînd S.A. ”IPTEH” controlată de actualul prim-ministru Vladimir Filat a fost a fost naţionalizată, revenind în proprietatea lui Filat tocmai în noiembrie 2009.
” După două săptămâni de întrebat prin târg am reuşit să dau de un nene, şofer de microbuz de rută în capitală, care mi-a dat detalii foarte interesante despre activităţile practicate de Baliţchi între august 2008 şi noiembrie 2009. Şoferul mă asigură că îl cunoaşte foarte bine pe „Fedea Baliţchi, şinul lui Filat”, care „înainte era băiat simplu, dar acum e nacialnik şi nu răspunde la telefon”. Şoferul mi-a mai zis, că atunci când „Voronin i-a luat clădirea lui Filat de peste drum de UNIC ”, actualul general de la Vamă şi-ar fi procurat două microbuze, pe care le-ar fi pus să circule pe ruta 104 din capitală”, scrie pe blogul său Veaceslav Balacci.
Veaceslav Balacci menționează că ”unul din ele, cu nr. de înmatriculare „660” era condus chiar de Baliţchi, iar celălalt – de un şofer angajat de acesta, care în noiembrie 2009 a fost numit şef al serviciului de pază la „IPTEH”.
Despre Tudor Balițchi se mai cunoaște că acesta a adminsitrat afacerile lui Vladimir Filat în România și este unul din funcționari, care refuză să discute cu presa, chiar și atunci cînd instituția pe care o conduce este implicată în scandaluri de rezonanță de contrabandă, corupție sau abuz în serviciu.

0