682

AIE - 3 va avea un Guvern care nu va fi condus de Filat


Amintim că în şedinţa de joi a Parlamentului, Partidul Comuniştilor a depus în legislativ o moţiune de cenzură pentru demisia Guvernului. Asta reiese din declaraţiile liderului PD, Marian Lupu şi liderului PL, Mihai Ghimpu care au afirmat azi că „nu mai există cale de împacare între liderii AIE", după ce aseară tîrziu, cei trei lideri s-au întîlnit la iniţiativa preşedintelui Parlamentului.
Atît Lupu cît şi Ghimpu declară că „încrederea a fost pierdută, iar unica soluţie este varianta zero, care constă în demisia premierului Vlad Filat şi a preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu”.
„Că se produce marea împăcare şi continuăm aşa mai departe, nu se poate. Se cer schimbări radicale, care trebuie să asigure o altă calitate a actului de guvernare. Aseară am reiterat varianta zero. Mihai Ghimpu a susţinut poziţia mea”, a specificat Marian Lupu.
„Am vorbit liniştit, despre ceea ce se întîmplă, ce trebuie să facem ca să mergem mai departe. Nu am convenit nimic. E prea complicată situaţia ca să trecem peste ea”, susţine şi Mihai Ghimpu.
Totodată Lupu spune că Vlad Filat, ar putea să nu mai aibă susţinerea democraţilor dacă candidatura sa va fi propusă pentru un nou mandat de premier. „Nu vom vota”, a declarat spikerul Parlamentului.
Amintim că în şedinţa de joi a Parlamentului, Partidul Comuniştilor a depus în legislativ o moţiune de cenzură pentru demisia Guvernului. 
Daca pina mai ieri liderul PL, Mihai Ghimpu spunea că partidul pe care îl conduce nu va susține moțiunea PCRM, după întilnirea de aseară dintre cei trei lideri, Ghimpu spune că îi împărtăşeşte poziţia lui Lupu şi declară că Vlad Filat trebuie să-şi dea demisia.
„Eu multe generaţii am luptat şi asta nu pentru ca să ajungem acum, într-un an crucial pentru destinul nostru ca cineva să folosească această muncă şi încredere, a noastră şi a partenerilor. Cu mîna lui şi-a facut-o, cu picioarele lui să plece”, a spus Mihai Ghimpu.
Potrivit lui Ghimpu, “dacă Vlad Filat nu îşi dă demisia, vor fi compromise definitiv valorile democratice, fără care, Republica Moldova nu are viitor”.
Deocamdată, liderul PLDM, Vlad Filat nu a făcut declaraţii de presă. 
Proiectul comuniștilor urmează să fie examinat marţi 5 martie.

0