756

Săptămâna viitoare ar putea fi una decisivă pentru Guvern


Tot luni, Consiliul Politic al Partidului Socialiştilor urmează să decidă, în cadrul unei şedinţe, dacă votează moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare se anunţă a fi una decisivă pentru Guvern. Marţi, Parlamentul se întruneşte în şedinţă pentru a decide soarta Executivului. Ce evenimente se mai aşteaptă în următoarele zile aflaţi în materialul ce urmează.
La începutul săptămânii, Partidul Democrat ar putea lua o decizie finală în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură iniţiată de fracţiunea Partidului Comuniştilor.
Deocamdată, democraţii au reiterat că insistă să meargă pe varianta zero, ce prevede demisia premierului, Vlad Filat. Şi liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că nu poate trece peste neînţelegerile din cadrul fostei coaliţii de guvernare.
Tot luni, Consiliul Politic al Partidului Socialiştilor urmează să decidă, în cadrul unei şedinţe, dacă votează moţiunea de cenzură.
Marţi, ar putea fi o zi decisivă pentru Guvernul Filat. Parlamentul urmează să examineze moţiunea depusă de comunişti. Democraţii au anunţat că dacă premierul nu-şi prezintă demisia, ei sunt gata să iniţieze propriul document de demitere a Executivului sau să susţină iniţiativele altor colegi. Liberalii au spus tranşant că nu vor vota. În acelaşi timp, fracţiunea deputaţilor neafiliaţi mai stau pe gânduri.
Vineri, în Italia se desfăşoară sesiunea plenară a Comisiei de la Veneţia, în cadrul căreia vor fi examinate şi amendamentele unor acte legislative ce prevăd finanţarea partidelor politice din Moldova.
Tot în această săptămână, la Chişinău se va afla o misiune de evaluare a implementării Planului de Acţiuni privind Liberalizarea Regimului de Vize.

0