821

Vot comun PLDM-PCRM şi în Consiliul Municipal Chişinău


Decizie l-a supărat rău pe primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care i-a acuzat pe comunişti că îşi promovează propriile interese Neînţelegeri şi vot comun PLDM-PCRM în şedinţa de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău. Conflictul a pornit de la decizia consilierilor comunişti şi liberali-democraţi de a introduce pe ordinea de zi a mai multor chestiuni suplimentare.
Decizie l-a supărat rău pe primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care i-a acuzat pe comunişti că îşi promovează propriile interese, iar rezolvarea problemelor prioritare, cum ar fi aprobarea taxelor locale sau a bugetului în lectură finală, este evitată intenţionat.
"Haideţi să discutăm şi să vedem cât e de important şi uşor să construim mansarde, dacă bugetul şi taxele nu sunt aprobate. Ar fi justificat să întrerupem acest circ, care se întâmplă astăzi în CMC şi să reluăm activitatea în mod serios, dar nu făcând jocul comuniştilor", a menţionat Chirtoacă.
În replică, consilier PCRM Valeri Pavlov a declarat: "Astăzi, primarul vrea buget. Corect, doar că proiectul bugetului în lectură finală nu are avizul comisiilor de specialitate. Ce ne propuneţi?".
Deşi, mai târziu, la insistenţa primarului, a fost pusă la vot introducerea acestor două proiecte de decizie pe ordinea de zi, tentativa a eşuat. O nouă încercare de a aproba bugetul în lectură finală va avea loc marţea viitoare.
Publika.md aminteşte că, ieri, preşedintele raionului Floreşti, democratul Ştefan Paniş, a fost demis cu voturile consilierilor PCRM şi PLDM.

0