754

Șalaru i-a dăruit lui Ghimpu un Mercedes, PCRM cere o anchetă

Discuții aprinse astăzi la Parlament în jurul mașinilor lui Mihai Ghimpu. După ce s-a descoperit că deputatul liberal se plimbă cu un automobil cu numere de înmatriculare false, se vehiculează că acesta a primit în dar un Mercedes de la colegul său de partid, ministrul Transporturilor, Anatol Șalaru.

„Chiar Valeriu Munteanu când plecam la Pădurea Domnească a spus asta în contextul în care se spunea că Vlad Plahotniuc i-a dăruit un automobil și el a spus că nu e adevărat”, a menționat deputatul PLDM, Iurie Țap.
„Un deputat ne-a confirmat tuturor că domnul Șalaru v-a cumpărat acest Mercedes, dar și apartamentul de pe strada Serghei Lazo”, a adăugat și deputatul PCRM, Alexandru Petkov.
Deputatul PL, Valeriu Munteanu, a sărit în apărarea lui Mihai Ghimpu. „Povestea asta am citit-o într-o gazetă electronică de-a comuniștilor. Este rușinos pentru colegii din PLDM că încercați să mă antrenați în chestia asta, dar e mai grav că e cu participarea comuniști”, a spus Munteanu.
Și liderul PL nu a întârziat să vină cu replica. 
„Abia acum am înțeles de ce șoferul mașinii care aparține Parlamentului a fost reținut, de ce a fost sparsă ușa Filialei Telenești a PL, fiindcă colegii noștri PLDM-iști stau cu camerele și microfoanele. Toată lumea mă vede cu singură mașină de de 7 ani. Poliția l-a reținut pe șofer și și-a bătut joc, întocmind proces verbal timp de o oră. Domnule Țap, și eu am auzit că la ziua dumneavoastră de naștere vi s-a adus în dar o capră, dar știu că sunteți deputat, nu țap”, a spus Mihai Ghimpu.
Pe de altă parte, și deputatul PLDM, Ion Butmalai, afirmă că Mihai Ghimpu se plimbă cu două mașini. „Una de la Paza de stat și alta de la Direcția protocolară din Parlament. O persoană care circulă cu numere false trebuie trasă la răspundere penală. După ora 17:00 se schimbă numere de înmtariculate și pleacă în teritoriu. Este o chestiune serioasă. Acest Ghimpu se plânge că este sărac, dar folosește două mașini de serviciu cu tot cu șoferi”, a menționat Butmalai.
Deputații PCRM au propus instituirea unei comisii de anchetă care să verifice aceste informații. „În contextul drumurilor proaste, se depistează că banii din fondul rutier se duc pentru cadouri. Să fie creată o comisie care să investigheze cazul dăruirii de către ministrul Șalaru a unei mașini lui domnul Ghimpu”, a propus comunistul Sergiu Stati.
Ministrul Transporturilor, Anatol Șalaru, nu a comentat deocamdată declarațiile din Parlament.
BMW-ul care-l deserveşte pe liberalul Mihai Ghimpu a fost săptămâna trecută, în centrul capitalei. Poliţiştii au verificat numerele de înmatriculare civile ale maşinii şi au descoperit că acestea sunt false. O surpriză se afla şi în portbagaj. Acolo oamenii legii au descoperit o plăcuţă de înmatriculare RM P 002. 
Politicianul a fost filmat şi anterior utilizând automobilul cu numerele neînregistrate de autorităţi, odată în faţa preşedinţiei şi odată în faţa reşedinţei de stat de pe strada Sfatul Ţării. Şoferul maşinii care este originar din comuna Coloniţa, localiatatea de baştină al liberalului, riscă dosar penal. Şi asta pentru geamurile fumurii ale maşinii, dar şi pentru numerele de înmatriculare false.
0