1038

Vlad Filat: Investirea lui Chetraru a fost greșeala mea

Vlad Filat afirmă că niciodată nu i-a dat indicații directorului CNA, mai mult de atît nici nu-l mai interesează deja Viorel Chetraru. Premierul este preocupat acum de activitatea instituției care, potrivit lui, trebuie să fie o instituție de temut.

„Eu l-am înaintat pe Chetraru la gradul de general. Niciun deputat PLDM nu a fost de acord să-l voteze pe Chetraru la funcția de director CNA. Nu sunt  un om al regretelor, dar nu pot să spun că nu am făcut o greșeală la investirea unor persoane”, a declarat prim-ministrul Vlad Filat.
Amintim că Viorel Chetraru a fost ales în funcția de director al CNA în urma unui concurs public. Potrivit declarațiilor liberalilor anume deputații PLDM i-au acordat notele cele mai mari  actualului șef a CNA.
În același context Filat infirmă zvonurile că ar pretinde la Procuratura Generală. Premierul susține că doar dorește să fie scoasă de sub influența politică.
 „Procuratura, CNA, ministerele sunt instituții ale statului și ele trebuie să fie funcționale. Delegarea în funcții de conducere are un sistem bazat pe profesionalism care să aibă gradul de autoritate. Procuratura Generală este cea mai sovietizată instituție. E singura instituție care nu a fost reformată. PG nu-și are locul potrivit, are o poziționare dublă”, a afirmat Vlad Filat ]n cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.
Declarația precum că Filat și-ar dorește șefia Procuraturii a fost făcută de  liderul PL. Potrivit lui Mihai Ghimpu, liberal-democrații vor să negocieze un nou acord al Alianței pentru a partaja altfel instituțiile care le revin.
0