754

Filat, despre AIE-2: Este disproporţionat, nu funcţionează

 „Modelul pe care l-am avut până acum nu funcţionează. Este disproporţionat. Trebuie să discutăm acest lucru”. Este declaraţia prim-ministrului Vlad Filat referitor la acordul de constituire a AIE-2.

„Nu înseamnă că acordul va fi schimbat în esenţă. Dar anumite detalii trebuie schimbate. Foarte des discutăm că trebuie să schimbăm Constituţia. Iar să discutăm că trebuie să schimbăm un acord pentru a-l îmbunătăţi, Doamne, fereşte. Un nou acord urmează a fi smenat de către părţile componente”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni televizate. 
Întrebat dacă doreşte ca PLDM să-i revină funcţia de procuror general, premierul a menţionat că o astfel de abordare este eronată.  

„PG, CNA, ministerele, Guvernul, Parlamentul sunt instituţii ale statului şi trebuie să fie funcţionale. Delegarea în funcţie a conducătorilor acestor instituţii trebuie să se facă potrivit unui sistem de selectare bazat pe profesionalism. Asupra acestui deziderat am să insist”, a subliniat Filat. 

Şeful Guvernului a precizat că Procuratura Generală trebuie să recunoască o reformă profundă, întrucât este cea mai sovietizată instituţie din Republica Moldova. „PG nu are un loc bine definit. Are o poziţionare duală. Urmează să decidem locul procuraturii”, a concluzionat prim-ministrul.

0