752

Tkaciuk către Lupu: PCRM ar susține lichidarea grupării criminale PD

Deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, asigură că nici nu a putut fi vorba despre o înțelegere între Partidul Democrat și Partidul Comunist referitor la menținerea în funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului a lui Vlad Plahotniuc.

Reacția deputatului vine după ce speakerul Marian Lupu a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că Plahotniuc ar fi putut fi păstrat cu ușurință în funcția de prim-vicespeaker.  

„Noi am fi putut foarte simplu să ne înțelegem cu deputații PCRM și să oprim procesul demiterii. Dacă PD ar fi venit cu o propunere de demitere mai importantă decât cea a lui Plahotniuc, atunci comuniștii ar fi susținut-o”, a asigurat Lupu, în cadrul unei emisiuni. 

Mark Tkaciuk respinge categoric însă un asemenea scenariu și i-a recomandat lui Lupu să nu-și facă speranțe. „Din câte se vede, Marian Lupu este fermecat de atotputernicia stăpânului său - Vlad Plahotniuc. El poate să se mândrească de el ca un copil, să sperie trecătorii și să se țină de pantalonii lui într-un moment de pericol. Acest lucru este explicabil, reieșind din situația complicată în care se află acum Lupu”,susține Tkaciuk. 

Totodată, deputatul a menționat că unica propunere interesantă pe care au fi susținut-o PCRM ar fi fost „lichidarea PD, ca grupare criminală care a acaparat puterea în stat”.
0