821

Formuzal: Partidele de la guvernare şi din opoziţie trebuie să ia o decizie comună

Partidul Regiunilor, condus de Bașcanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal, se declară împotriva unui scrutin parlamentar anticipat. Despre poziția formațiunii în această chestiune a comunicat pentru TRIBUNA Mihail Formuzal.

„Noi considerăm că reprezentanții partidelor politice trebuie să dea dovadă de responsabilitate, să facă o reuniune, aceasta este valabil atît pentru partidele aflate la putere, cît și din opoziție, și să ia o decizie în interesele R. Moldova și a cetățenilor ei. Aceasta este poziția noastră. Dacă ei nu au ce face altceva cu banii și dacă au bani în plus pentru organizarea de alegeri, să-i direcționeze pentru programe sociale de ajutorare a bătrînilor săraci ”, a spus el.
Liderul PR i-a numit iresponsabili pe politicienii care provoacă un scrutin parlamentar anticipat.
În același timp, Mihail Formuzal susține că formațiunea sa va participa la eventualele alegeri „fie ele anticipate sau ordinare”.
„În ceea ce ține de participarea noastră la alegeri în cadrul unei alianțe sau de sine stătător, aceasta va decide Consiliul național al partidului, inclusiv în ceea ce privește candidatura mea”, a precizat politicianul.
Întrebat dacă este gata să renunțe la fotoliul de Başcan în favoarea celui de deputat, Mihail Formuzal a spus că aceste lucruri le va decide organul de conducere a formațiunii.
0