740

Timofti: Avem nevoie de liniște

În cadrul unui briefing, președintele țării, Nicolae Timofti a făcut un apel către liderii Alianței de Integrare Europeană și le-a cerut acestora să revină la masa de dialog. Totodată, președintele a declarat că alegerile anticipate nu sunt o soluție.

„În lunile ce urmează se decide soarta noastră, fie rămânem captivii trecutului, fie devenim stăpâni pe forțele noastre și ne aliniem marilor civilizații europene, care ne-au întins o mână de ajutor”, a spus șeful statului.
Potrivit președintelui, păstrarea actualei coaliții de guvernare este, în prezent, singura opțiune de continuare a procesului de integrare europeană. Totodată, șeful statului a declarat că este convins că liderii AIE, Mihai Ghimpu, Vlad Filat și Marian Lupu sunt conștienți de responsabilitatea pe care o au în fața cetățenilor.
Astfel, președintele a făcut un apel către liderii Alianței de guvernare și i-a îndemnat să se întoarcă la negocieri.
„Liderii Alianței au datoria și obligația să dea dovadă de maturitate politică în detrimentul orgoliilor pe care le-au demonstrat. Avem nevoie de stabilitate, de liniște. Îi îndemn pe liderii politici să se întoarcă la masa de negocieri. PLDM să renunțe la decizia sa de ieșire din acordul AIE, PD să nu mai insiste asupra revenirii demisiei premierului și a președintelui Parlamentului, iar PL să-și reconfirme atașamentul față de ideea de păstrare a Alianței", a declarat președintele, Nicolae Timofti.
0