556

Propunerea unui student moldovean din Belgia, pe care Guvernul de la Chişinău nu a putut să o refuze. "Este o idee BUNĂ&quo

Studenţii moldoveni care învaţă în străinătate ar putea plăti mai puţinpentru poliţa medicală, eliberată de Compania naţională de asigurări în medicină. O solicitare în acest sens a fost făcută de premierul Vlad Filat, în cadrul şedinţei de atăzi a Guvernului. Prim-ministrul s-a referit la o iniţiativă propusă de un student din Moldova, care învaţă în Belgia. 
"Este relevantă iniţiativa unui student care studiază în Belgia. A menţionat sub semnul întrebării asigurarea medicală a studenţilor din străinătate" a declarat Filat.
Astfel, studenţii ar putea plăti asigurarea medicală doar pentru pentru trei luni, dacă ministerul Sănătăţii va veni cu un proiect, care urmează a fi aprobat de Guvern şi votat de Parlament.
"Datele arată că avem circa 10 mii de cetăţeni care învăţă în străinătate. Domnule ministru Usatîi, dacă facem un calcul matematic, vedem că un student care învăţă în străinătate se află circa trei luni pe teritoriul Republicii Moldova. Cred că trebuie să faceţi această proporţie şi să oferiţi preţ pentru această poliţă de asigurare cu termenul respectiv. Ar fi un gest foarte bun şi motivator. Mi se pare o idee bună şi, pornind de la aceasta, să vă uitaţi şi în alte situaţii şi să veniţi cu propuneri", a declarat Vlad Filat. 
Publika.md menţionează că o poliţă medicală costă 3.318 de lei şi este valabilă până la sfârşitul anului. Astfel, un student care învaţă în străinătate va plăti în jur de 800 de lei, pentru a fi asigurat medical pe parcursul a trei luni.
0