2693

AURUL DACILOR. Moldova – istoria modernă. PARTEA 2

Despre pseudo-istorici și cronicari vechi

Atunci când vorbim despre Republica Moldova istorică aș dori să menționez, că în cele mai multe cazuri, orice informație “științifică” despre ea ce apare de-a lungul secolelor deseori e nimic altceva decît observațiile personale ale cronicarilor din Europa de Vest. Dar cum elitele din Europa de Vest discriminează istoria, cred că nu are sens să povestesc aici, uită-te la istoricii de astăzi politizați ale Academiei de Științe a Moldovei.

Situația vine la absurd – încă sunt în viață martorii al Doilea Război Mondial, iar unii așa-numiți “istorici” deja incearca sa schimbe cu locurile între ei pe “invadatori” și “apărători”. Vedem clar că realitatea este distorsionată,  în “operele istorice” adevărații câștigători sunt abia vizibili, iar cei care au fost în spatele lor devin brusc câștigători principali.

Anume o astfel de abordare aproape întotdeauna prevalează în mediul “croniștilor” de Vest. Din acest motiv să le dai crezare istoricilor occidentali, mai ales cronicarilor ai lumii antice, când se dau laudei toți împărați iar adversarii se defãimeazã, este fără sens și contraproductiv.

E corect să analizezi de sinestătător fiecare moment istoric în special, pentru a trage concluzii din  dovezi circumstanțiale.

Așa că atunci când vorbim despre Moldova modernă, despre adevărata istorie și rădăcinile sale, fiind un stat independent și suveran, ar trebui să se bazeze pe propria sa viziune asupra lumii, și nu pe atitudinea vecinilor noștri.

Simbolurile moldovenilor

Mă întreb deseori: de ce România se luptă cu simbolurile moderne și istorice ai Moldovei?

De ce simbolurile moderne și istorice ai Moldovei reale, îi deranjază pe unioniști?

Răspunsul vine de la sine.

Limbajul simbolic – este limba Dumnezeului. E imposibil de falsificat. El vorbește de la sine.

De a pune simbolul pe drapel, înseamnă să exprimi ceea ce este mai important pentru tot poporul țării, esența sufletului său. La urma urmei – anume esenta și este fața țării, anume în frunte cu un astfel de drapel poporul va merge în orice luptă.

5. Stema Moldovei 1641

Stema Moldovei 1641

Simbolurile moldovenilor sun cunoscute – capul de taur, steaua cu sase colturi deasupra, soarele și luna pe dreapta și stânga. Acest simbol există în toate mănăstirile și bisericile din teritoriul Moldovei istorice.

Simbolul Moldovei de fapt este Caduceul lui Hermes Trismegistus criptat – simbolul esenței lumii,  în care Soarele și Luna este spiritul și materia, Taurul Sfânt – simbolul puterii atotbiruitoare a lui Dumnezeu, și steaua cu sase colturi – symbol însăși al Dumnezeului.

Anume prin intermediul acestui simbolism, în Europa centrală și de Vest era reprezentat sensul, fără a intra în descifrare, deorece sensul profund și adevărat trebuie să fie cunoscut numai într-un cerc restrâns de persoane – de profesioniști. Iar în cazul în care cuvintele pot fi interpretate în moduri diferite, limba simbolului este constantă și neschimbătoare.

Ne întoarcem la caduceu. Construcția verticală a stemei Moldovei nu e nimic altceva decît modelul construcției lumii spirituale. De aceea eu susțin, că moldovenii din timpuri străvechi cunoșteau sentsul și armonia Universului.

În acest sens, aș dori să trag o paralelă în adâncul istoriei noastre, care, așa cum sa dovedit a fi, în întregime este construită conform canoanelor Dumnezeului.

Pitagora, Zamolxis, Hermes Trismegistus

Toată lumea cunoaște Legenda lui Zamolxis, zeul suprem din panteonul geto-dacic.

Această legendă și acum trăiește în memoria profundă a poporului moldovenesc. Dar, de fapt, Zamolxis este un persoanaj istoric real, care a trăit acum 2500 de ani în urmă.

Zamolxis a fost elevul cel mai bun și favoritul lui Pitagora – organizatorul și inspirator al școlii primei școli teologice din Europa, unde elevii studiau o serie de legi eterne și principiile universului.

Pitagora pe sine însuși se socotea fiul lui Hermes Trismegistus într-o incarnare spirituală. Iată legătură directă a geto-dacilor cu baza cunoștințelor spirituale, pe care egiptenii le-au primit de la zeii străvechi ale civilizatiei antice.

Asta e o relație istorică, nu e inventată de cineva, e documentată prin materiale istorice reale.

Numai prin conștientizarea rădăcinilor adânci al poporului multinațional din Moldova potți înțelege sensul rivalității dintre Est și Vest, între Roma și Dacia.

Legenda lui Zamolxis și astăzi trăiește în memoria profundă a poporului moldovenesc, și acest lucru înseamnă că poporul aexistat necontenit de-a lungul acestor 2500 de ani și nu și-a pierdut fundamentul său spiritual.

Această idee se reflectă în simbolismul istoric al Moldovei, ceea ce confirmă afirmațiile mele.

Atunci când Vestul vorbește despre sălbătăcia geto-dacilor eu vreau să vă amintesccitez de un fapt: pe teritoriul istoric al Moldovei și Daciei există și astăzi un oraș, care se numără printre cele zece cele mai vechi orașe a civilizației, și care de 2500 de ani a existat necontenit. Acest oraș e Belgorod-Dnestrovschii, sau Cetatea Albă –  cum a fost numit de moldoveni.

Notă istorică:

Belgorod-Dnestrovschii – un oraș străvechi și unul dintre cele mai vechi orase din Europa. Împreună cu Roma, Atena, Ierusalim – orașul Belgorod-Dnestrovschii se numără printre cele zece cele mai vechi orașe din lume. Istoria sa datează de 2.500 de ani.

Lupta împotriva esenței și bunului simț

Lupta românilor și unioniștilor împotriva simbolurilor străvechi ai Moldovei – e o luptă împotriva esenței și bunului simț. Să ne punem întrebarea: de ce Roma și moștenitorii Romei – vlahii, a cărui emblemă este vulturul roman, doresc să distrugă memoria profundă a poporului moldovenesc și să “redacteze” istoria lui?

Pentru un singur motiv.

Poporul moldovenesc este moștenitorul direct al geto-dacilor, și astfel, a averii acumulate – aurului dacilor, care se află și astăzi în Moldova, care aparține numai poporului Republicii Moldova și nu altcuiva mai mult!

Un mic detaliu.

Cunoștințele secrete ermetice a universului demult sunt utilizate de diferite organizații conspirative din Europa de Vest încă din Evul Mediu, îi am in vedere pe masoni ș.a.

Către acest timp legile date erau cunoscute pentru Daci de 2000 ani, deoareca de la Hermes, prin Pitagora și Zamolxis cunoștințele au fost transmise din generație în generație, și au intrat în conștiința oamenilor devenind o parte integrantă a acesteia, cultură spirituală profundă. De aici și se trage stema Moldovei – fiind caduceu incriptat.

Anume datorită cunoștințelor date strămoșii noștri au acumulat de-a lungul secolelor o mare bogăție și sub formă de metale prețioase și pietre nestemate, dar și în formă de artefacte spirituale.

Se pare că dorinșa de a stăpâni aceste artefacte antice al dacilor este scopul actual al Imperiului Roman urmărit de moștenitorii săi – vlahi, care încercâ să captureze teritoriul suveran al Daciei, azi –  Republica Moldova.

Continuarea urmează …

Vezi de asemenea și: Aurul Dacilor. Moldova – istoria Modernă. Partea 1.

http://federatia.md/?p=340

 

0