656

Republica Moldova nu poate exista fără NATO


Republica Moldova nu poate exista ca stat fără o umbrelă cum este NATO. Toți cei care au aderat la UE în ultima perioadă, după perestroika lui Gorbaciov ca să tragem linia să știe lumea că de aici s-a pornit lupta pentru democrație, toate aceste țări au trecut prin NATO și apoi UE. Când va veni ziua să ne accepte pe noi în Uniunea Europeană, nu știm care vor fi atunci condițiile Europei. Astăzi avem alte condiții, reforme, lupta împotriva corupție”, a declarat Mihai Ghimpu intr-un interviu dat Europei Libere, preluata de Romanian Global News.


 
In acelasi interviu presedintele PL de la Chisinau face referire si la tarile in care s-a amplasat scutul antiracheta american:
 
„Țările unde s-a instalat acest scut antirachetă sunt cele care au suferit în urma ocupației fie a Rusiei Țariste, fie a Rusiei Sovietice. României i s-a împărțit teritoriul, iar astăzi românii trăiesc în trei state, în România, Republica Moldova și Ucraina. Polonia – a suferit în urma ocupației. De aceea și Polonia a acceptat scutul antirachetă pentru a-și asigura securitatea”, a declarat Ghimpu in intreviul acordat Europei Libere la Praga.
 
0