2729

Acte de stare civilă se vor comanda prin intermediul terminalelor pentru efectuarea plăţilor şi achitarea serviciilor

Serviciul Stare Civilă, Vă comunică că începînd cu data de 12 noiembrie 2012 se implimentează un nou serviciu de solicitare a actelor de stare civilă prin intermediul  reţelei de ghişee multi-media (terminalelor pentru efectuarea plăţilor şi achitarea serviciilor). Pentru I etapă Serviciul Stare Civilă a elaborat mecanismul de solicitare a următoarelor acte de stare civilă:
·        Certificat de stare civilă;
·        Avizul privind neschimbarea numelui.
Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de solicitare a actelor menționate de la oricare Terminal pe ecranul căruia va fi indicat logoul Serviciului Stare Civilă.
 
Actele menționate vor putea fi solicitate pentru următoarele termene de executare:
1.     5 zile (eliberarea va avea loc doar la Direcția audiență și eliberarea documentelor, amplasată pe str. M.Viteazu 11./1, or. Chișinău);
2.     15 zile (eliberarea la Direcția audiență și eliberarea documentelor sau la oricare Oficiu de stare civilă);
3.     30 zile (eliberarea la Direcția audiență și eliberarea documentelor sau la oricare Oficiu de stare civilă);
4.     2 luni (eliberarea la Direcția audiență și eliberarea documentelor sau la oricare Oficiu de stare civilă).
În rezultatul depunerii cererii de solicitare a unui certificat prin intermediul Terminalului cetățeanul este obligat să păstreze bonul pe care îl va primi la momentul efectuării solicitării (Terminalul eliberează bonul la finele tranzacției).
 
NOTĂ: Eliberarea certificatelor va avea loc doar în baza buletinului de identitate cu prezentarea personală a solicitantului. 
 
http://starecivila.gov.md/pages/e-stare-civila
0