520

TÂRG SECRET PENTRU NUMELE TURNĂTORILOR? Vezi ce ar putea PROPUNE Chişinăul Tiraspolului, ÎN SCHIMBUL arhivelor KGB!


Şeful KGB-ului de la Tiraspol, Vladislav Finaghin, susţine că arhivele fostei poliţii politice sovietice din RSSM se află la Tirapol, însă administraţia transnistreană nu le va întoarce Chişinăului, decât în anumite condiţii. “Arhivele sunt la noi, dar noi nu le vom întoarce Chişinăului”, a declarat Finaghin publicaţiei ruseşti Nezavisiamaia Gazeta.

0

În acelaşi timp, sursele publicaţiei citate, din cadrul Legislativului de la Chişinău, dezvăluie care ar fi şi potenţialele condiţii pe care le-ar putea accepta administraţia din dreapta Nistrului. „Arhivele KGB de la Tiraspol pot servi drept obiect de negocieri secrete dintre Transnistria şi Moldova. Chişinăul este gata să susţină iniţiativele economice ale Tiraspolului şi să accepte crearea la Tiraspol a unui aeroport civil”, susţin sursele publicaţiei Nezavisiamaia Gazeta.

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că pledează pentru adoptarea legii lustraţiei, doar că la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) nu mai există arhiva fostului KGB.

„Eu şi mâine pot să propun un proiect în acest sens, dar directorul SIS, Gheorghe Mihai, m-a informat că arhiva a fost transferată la Tiraspol”, a declarat Ghimpu.
 
0