865

Curtea Suprema a decis ca PNL poate promova (Re)Unirea cu România


Unirea Republicii Moldova cu România va rămâne în statutul Partidului Naţional Liberal condus de Vitalia Pavlicenco, o decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiţie, iar decizia este irevocabilă şi definitivă, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News
 
În aceste condiţii, Ministerul Justiţiei, care a acţionat PNL-ul în instanţă, va fi obligat să înregistreze noua variantă a statutului.

Este de precizat faptul ca inca de pe 23 iulie 2012 Curtea Constitutionala i-a raspuns ministrului de justitie, pro rusul Oleg Efrim, ca statutul PNL nu incalca legea, insa acesta a ascuns raspunsul CC pana cand Curtea Suprema de Justitie a decis.


 
Precizăm că PNL-ul a votat la ultimul său congres pentru introducerea obiectivului Unirii Republicii Moldova cu România în statutul formaţiunii.
 
Aceasta ar fi, potrivit partidului, cea mai scurtă cale de integrare a celui de-al doilea stat românesc în NATO şi UE.
 
“Aceasta decizie a Curtii Supreme de Justitie a pus capat demagogiei si retoricii moldoveniste, pseudostataliste, formuzaliste, sevciukiste, nikolakirtociste si altor minciuni, promovate de toti securistii angajati ai servicicilor oculte rusesti. Este o decizie istorica in cei 21 de ani de guvernari antiromanesti si adresam felicitari Justitiei Nationale, care devine tot mai Europeana. Spre deosebire de presa “fals a noastra”, care devine tot mai antiromaneasca”, scrie presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco pe blogul sau.
0