1078

Tânără, în comă; A fost lovită de mașina Amabasadei Ruse

 O tânără de 19 ani a ajuns în comă după ce a fost accidentată de o mașină a Ambasadei Federaţiei Ruse, pe o trecere de pietoni din Bucureşti.



În acest moment, tânăra este în comă indusă. Medicii de la Urgenţă au apelat la această modalitate pentru a o menţine în viaţă. Victima este din Brăila şi studiază la o facultate din București.

Şoferul care se afla la volanul mașinii diplomatice este secretar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti și are 34 de ani. În momentul accidentului, în maşină se aflau soţia şi copilul său.

Acesta are calitatea de diplomat şi beneficiază de imunitate de jurisdicţie penală, civilă şi administrativă, pe teritoriul României. Astfel, potrivit Ministerului de Externe al României, diplomatul rus nu poate fi supus niciunei forme de arestare sau detenţie. „Statul acreditar îl tratează cu respectul care i se cuvine şi ia toate măsurile raţionale pentru a împiedica orice atingere adusă persoanei sale, libertăţii şi demnităţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la București.

Potrivit procedurilor, în astfel de situaţii, în funcţie de gradul diplomatic pe care îl ocupă în cadrul ambasadei, cetăţeanul rus va putea beneficia de imunitate sau va putea fi cercetat în România.

jurnal.md

0