1130

Fura din vilele de la Vatra şi Truşeni

Poliţia a reţinut un locuitor al capitalei, în vârstă de 31 ani, consumator de droguri, anterior judecat pentru furturi, fiind bănuit de comiterea un şir de sustrageri în proporţii considerabile din vilele de pe teritoriul comunelor Vatra şi Truşeni. Pagubele pricinuite de el au fost estimate la suma de circa 30 000 lei. Metoda de pătrundere a figurantului în locuinţe era forţarea geamului, selectarea de chei sau forţarea lacătului uşii de acces.


În cadrul acţiunilor de urmărire penală forţele de ordine au acumulat probe suficiente ce ar demonstra complicitatea lui în săvârşirea a patru spargeri de locuinţe. Astfel poliţia a depistat şi a ridicat mai multe bunuri materiale furate de la cumpărătorii bănuitului. De obicei el fura aparataj audio-video, diverse instrumente electrice şi multe alte bunuri materiale pe care ulterior le comercializa..


În acest context au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt conform procedurii penale. Bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20 000 lei sau închisoare de până la 4 ani. Persoanele care au avut de pătimit de pe urma lui sunt rugate să se adreseze la Comisariatul de poliţie Buiucani – 022 71-68-54 / 022 74-02-38 sau 902.


Totodată poliţia recomandă şi solicită cetăţenilor să respecte măsurile de siguranţă a locuinţelor în scopul prevenirii şi combaterii furturilor din ele.


point.md

0