575

Ioniță îl roagă pe Filat să-și educe miniștrii; „Lazăr n-are de lucru”

Veaceslav Ioniță este indignat că Valeriu Lazăr îi scrie scrisori! Președintele Comisiei economice din Parlament afirmă că ministrul Economiei i-a expediat o scrisoare cu privire la Bugetul de stat pentru 2013, care este tocmai pe placul opoziției.

„Aseară am primit o scrisoare de la ministrul Economiei. Este o scrisoare exact pentru opoziție. Care a fost distracția și scopul dumnealui nu am înțeles. Opoziția s-a dat astăzi în spectacol, fiind animată de o scrisoare de-a ministrului Economiei, care le-a satisfăcut o anumită plăcere”, a declarat presei Ioniță, după ședința Comisiei.

Ioniță a dat de înțeles că Lazăr și-a depășit atribuțiile, atunci când a trimis scrisoarea în locul Guvernului.

„În scrisoare se anunță că ministerul Economiei și-a revizuit prognozele economice. Asta nu înseamnă nimic. Înseamnă că ministrul Economiei nu are de lucru și scrie scrisori. Chiar astăzi îi voi scrie primului ministru o scrisoare prin care îl voi ruga ca ministrul să lucreze, nu să scrie scrisori. Noi așteptăm scrisori de la Guvern, nu de la miniștri”, a adugat președintele Comisiei economice.

Ioniță afirmă că nu este prima dată când primește astfel de scrisori de la ministrul Economiei. 

„Mi-a mai trimis o scrisoare mai demult. I-am remis-o înapoi prim-ministrului, l-am întrebat ce e cu această scrisoare și l-am rugat să-și educe miniștrii ca să nu mai scrie astfel de scrisori”, a conchis Ioniță.

În scrisoarea expediată, Valeriu Lazăr anunță deputații că ministerul Economiei și-a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2012 de la 5 la 1 la sută.
jurnal.md
0