1070

Intorși din drum de oamenii legii pentru că au încercat să treacă granița cu acte false


În ultimele 12 ore, angajaţii Departamentului Poliţiei de Frontieră au contracarat trei tentative de treceri ilegale a frontierei de stat în baza actelor contrafăcute.


În punctul de trecere a frontierei de stat “Otaci”, pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară s-a prezentat un locuitor al oraşului Drochia, în vîrstă de 45 ani. Bărbatul, pe lîngă actele de călătorie, a înmînat pentru control şi actele de însoţire ale automobilului de marca „ Mercedes-Benz” cu remorcă, pe care-l conducea. În timpul verificărilor, poliţistilor de frontieră le-au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare a remorcii şi au supus documentul unui control minuţios cu ajutorul tehnicii speciale. În cele din urmă s-a constatat falsificarea completă a certificatul de înmatriculare, fapt care a servit temei pentru întreruperea călătoriei moldoveanului. 


Un caz similar a avut loc şi în punctul de trecere „Sculeni”. Poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean moldovean care conducea un camion de model „ DAF” cu remorcă. Acesta avea atît certificatul de înmatriculare pe camion, cît şi pe remorcă, false. 

Ultima reţinere a avut loc în jurul orei 01.30, în Secţia control a frontierei de stat “Chişinău-Aeroport”. Inspecctorii controlului de frontieră au reţinut o cetăţeană a Republicii Moldova, în vîrstă de 61 ani, care avea printre documentele de călătorie şi o carte de identitate românească, falsificată. 

În toate cazurile, persoanele implicate au fost deferite oraganelor de resort, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare.


point.md

0