1184

Au planificat în detalii călătoria ilegală spre Italia, însă poliţiştii le-au dejucat planurile

Poliţiştii de frontieră au reţinut trei cetăţeni ai Republicii Moldova, care intenţionau să treacă ilegal frontiera moldo-română, pentru ca mai apoi să ajungă în una din ţările spaţiului Schengen.

În data de 14 octombrie, în jurul orei 01.30, pe timpul executării misiunii specifice de supraveghere a graniţei, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Leuşeni au observat pe direcţia localităţi Nemţeni trei persoane care se îndreptau spre linia de frontieră. 

În rezultatul reţinerii şi legitimării celor în cauză s-a constatat că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 ani, domiciliaţi în satul Gura Galbenă, r-nul Cimişlia. Tinerii au declarat că intenţionau să treacă înot râul Prut cu scopul de a ajunge în ţara vecină, unde erau aşteptaţi de o persoană necunoscută, care urma să-i ajute să-şi continue ilegal drumul pînă la Italia. Cei doi băieţi şi fata minoră aveau cu ei rucsacuri cu toate cele necesare, bani şi o funie cu lungimea de 80m.

Poliţiştii de frontieră au întocmit tinerilor act de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi, ulterior, au fost deferiţi Comisariatului de poliţie Hânceşti.
point.md
0