606

Carpov şi Ştanski s-au înțeles: Diplomele transnistrene, recunoscute oficial


Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat astăzi, după întrevederea cu pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, că diplomele de studii, eliberate în stânga Nistrului, sunt recunoscute la Chişinău, iar absolvenţii transnistreni se pot angaja la muncă în Republica Moldova.
“Diplomele instituţiilor din Transnistria sunt recunoscute până în prezent, orice elev de acolo poate veni şi studia sau lucra aici. Există însă o procedură specială pentru cei care vor să meargă în străinătate, ele nu vor fi reţinute la ministerul de Externe”, a precizat Eugen Carpov.

Reamintim că problema notificării diplomelor transnistrene a figurat şi pe agenda ultimei runde de negocieri în problema transnistreană, desfăşurate la Viena. „Cele mai mari discuţii s-au dus asupra recunoaşterii diplomelor eliberate de universităţile din regiunea transnistreană. Ambele părţi sunt acum mulţumite de această decizie. E adevărat că negocierile asupra acestui subiect au fost dificile, însă s-a meritat”, a declarat şeful misiunii OSCE la Chişinău, Jennifer Brush, după reuniunea din Austria.
24h.md
0