567

Lectie de fatarnicie

Munteanu se gândește cum să blocheze traseismul politic în Parlamen


Deputatul liberal Valeriu Munteanu va propune un proiect de lege spre aprobare către Parlament în care se prevăd mai multe schimbări în Regulamentul de funcționare al Legislativului, notează UNIMEDIA. Printre altele, în nota informativă de pe blogul său, liberalul menționează că proiectul prevede interizicerea creării fracțiunilor după un anumit termen (10 zile după Constituirea Parlamentului).

„Deşi de la declararea independenţei şi până astăzi nici un candidat independent nu a depăşit pragul electoral necesar pentru accederea în Parlament, deseori unii “aleşi ai poporului”, membri ai anumitor formaţiuni politice, consideră necesar să contribuie la reconfigurarea structurii parlamentare prin crearea unor noi fracţiuni parlamentare, care, de fapt, nu au fost prevăzute în dorinţa alegătorilor. [...]

Manifestarea prin jocurile machiavelice practicate a dispreţului faţă de votul exteriorizat al alegătorilor de încredinţare unor partidelor politice să formeze fracţiuni parlamentare, urmează a fi eradicat, excluzând posibilitatea creării fracţiunilor parlamentare după expirarea termenului prevăzut de legislaţie”, spune deputatul în nota sa informativă. 

Valeriu Munteanu declară că este necesară garantarea respectării „voinţei electorale a concetăţenilor, asigurând activitatea parlamentului în configuraţia determinată de alegători, fără ingerinţe lăturalnice”.

UNIMEDIA amintește că președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că nu se bucură de plecările din PCRM. Sursa a prevăzut o posibilă dezbinare a Alianței pentru Integrare Europeană dacă anumite proiecte cu care liberalii nu sunt de acord vor fi aprobate cu votul „transfugilor” din PCRM.

Precizăm că Partidul Socialiștilor mai are nevoie de 1 deputat pentru ca acesta să-și formeze fracțiune în Parlament.

0