1252

Au furat 578 mii de lei dintr-un schimb valutar


Serviciul specializat al Comisariatului General de Poliţie al mun.Chişinău în conlucrare cu CPs Buiucani a reţinut doi tineri după ce ar fi furat mijloace băneşti de la un punct de schimb valutar din sectorul Buiucani, în mai puţin de 10 ore de la comiterea infracţiunii.


Furtul a fost săvârşit în seara zilei de 3 octombrie recent. Administraţia casei de schimb valutar a declarat poliţiştilor că a fost sustrasă valută străină în sumă de aproximativ 578 000 lei.


Serviciile operative au reuşit să reţină bănuiţii în capitală, aceştia intenţionau să fugă în oraşul Odesa din Urcaina. Ei au vârstele de 19 şi respectiv 20 ani, unul din ei este originar din s. Porumbeni r. Criuleni, anterior judecat pentru infracţiuni similare. Fiind interogaţi, ei au recunoscut că spargerea au planificat-o din timp. Individul de 20 ani, anterior a activat la acest punct valutar în calitate de operator casier, care făcut duplicat la cheia uşii de acces. Respectiv ei au urmărit când casierul a ieşit pentru câteva minute la magazin şi au pătruns în încăpere. Figuranţii susţin că din aparatul de casă ar fi furat doar valută străină în valoare de circa 25 000 lei.


Ulterior ei s-au deplasat în sectorul Râşcani unde au închiriat un apartament pe noapte şi se pregăteau să părăsească teritoriul ţării. În cadrul percheziţiilor desfăşurate în această locuinţă, poliţiştii au depistat doar bani în sumă de 950 euro şi 300 dolari SUA.


Pe marginea cazului dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 186, alin. 5 “Furtul” Cod penal, în cadrul căreia organul de urmărire penală va stabili cu exactitate circumstanţele infracţiunii, inclusiv versiunile înainte atât din partea administraţiei cât şi din partea bănuiţilor.


Figuranţii riscă închisoare de la 7 până la 12 ani.


point.md

0