644

Primul mesaj oficial al ministrei Maia Sandu: Profesorii îndemnaţi să se inspire de la Picasso!


În ajunul Zilei profesorului, Maia Sandu, ministra Educaţiei, le-a adresat un mesaj de felicitare lucrătorilor din acest domeniu, în care, pe lîngă urări de succese şi noi realizări profesionale, vine şi cu un îndemn inedit.


„Unii pictori transformă soarele cu ajutorul unei pete galbene, iar alţii transformă o pată galbenă în soare. Aceste cuvinte ale lui Picasso cred că pot fi uşor raportate şi la Dumneavoastră, stimaţi Profesori. Dumneavoastră sînteţi cei care îi puteţi ajuta pe toţi elevii, şi pe fiecare dintre ei în parte, să se opună în valoare, să strălucească, să-şi transforme visurile în realitate”, se spune în mesaj.


Într-un mod mai puţin obişnuit, Maia Sandu îşi începe discursul cu o întrebare. „Dacă fiecare dintre noi ar fi rugat să răspundă la întrebarea „Cine a fost persoana care te-a marcat cel mai mult în viaţă?”, cred că majoritatea absolută ar evoca numele unui profesor sau al unei profesoare”, se spune în mesaj.


Ministra îi felicită pe profesori pentru „curajul cu care intră în fiecare zi în sălile de curs şi le aduc copiilor o schimbare, o speranţă, un sprijin de care au nevoie pentru a deveni şi ei la fel de curajoşi”.


tribuna.md

0