1126

Încălcări la vamă! Marfă și motorină fără acte


La începutul lunii curente, ofiţerii Direcției investigare a fraudelor din cadrul Departamentului Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne au înregistrat 3 cazuri de transportare ilicită a mărfurilor.


În primele două cazuri, angajații Direcției investigare a fraudelor, în conlucrare cu Poliția rutieră Criuleni, au stopat pe traseul Dubăsari-Chișinău, pentru verificarea actelor, două autoturisme - unul de model „Mercedes” și celălalt de model "Volksvaghen LT”.


Șoferii, de 26 și 41 de ani, transportau în locuri special amenajate și tăinuite 2.000 litri de motorină în lipsa actelor de proveniență legală.


Forțele de ordine au stabilit că motorina a fost introdusă pe teritoriul Republicii Moldova din regiunea transnistreană, neavând nici un act de proveniență.


În cel de-al treilea caz, este vorba despre un automobil de model „Wolksvagen Passat” care a fost stopat de angajații Direcției investigare a fraudelor în apropierea satului Fârlădeni (Căușeni).


Ca rezultat al controlului polițienesc, în automobil a fost depistată marfă în asortiment ( încălțăminte pentru femei și bărbați, ciorapi). Marfa, fără acte de proveniență și însoțire, era transportată din orașul Bender, ocolind posturile vamale interne.


Conform estimărilor preliminare, suma motorinei și mărfii depistate în cele trei cazuri, se ridică la peste 80.000 de lei.


Actualmente poliția cercetează cazurile pentru a atrage la răspundere persoanele implicate conform legislației, bunurile fiind confiscate.


mai.md

0