1150

Țigări de contrabandă în trenul Chișinău - București

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi-feroviar i-au intocmit dosar penal unei persoane cu dubla cetatenie care a fost depistat a doua oara in decursul unui an incercand sa introduca ilegal in Romania tigari de contrabanda. 


Pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, pentru valorificarea unei informatii aflate in lucru, politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Fronterei Iasi - feroviar au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit la vagoanele trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.


In urma controlului efectuat echipa comuna de control asupra vagonului restaurant echipa comuna de control descoperit in spatiul liber dintre dulapurile barului, in vederea sustragerii de la controlul vamal, ascunsa si nedeclarata, cantitatea de 2.160 de tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.


Politistii de frontiera au stabilit, in urma cercetarilor efectuate, faptul ca tigaretele apartin insotitorului de vagon, Simion P., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 42 de ani. Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, deoarece barbatul a mai fost depistat in data de 04 august a.c. incercand sa introduca ilegal in Romania tigarete de contrabanda. 


timpul.md

0