1141

Poliția a reținut doi membri ai grupării criminale Machena

Încă doi membri ai grupării criminale Machena, Alexandr Decev și concubina acestuia Svetlana Guţul, au fost încătușați ieri de oamenii legii. Aceștia au fost reținuți la domiciliul din sectorul Rîșcani al capitalei, pe care îl închiriau. În momentul reținerii, bărbatul a încercat să fugă prin geamul din spatele casei, dar a fost împiedicat de ofiţerii Direcţiei generale servicii operative a Departamentului Poliție și cei de la BDPS „Fulger”, care au efectuat reținerea.

Potrivit oamenilor legii, atît Svetlana Guţul, în vîrstă de 44 de ani, originară din municipiul Chișinău, cît și concubinul acesteia, Alexandr Decev, de 37 de ani, originar din Comrat (UTA Găgăuzia), au fost anterior judecați pentru fabricarea și punerea în circulație a banilor falși, dar și pentru comercializarea drogurilor. Pînă în prezent, s-a demonstrat implicarea acestora în diferite activităţi ilegale, între care furturi, jafuri, atacuri tîlhăreşti, şantaj, escrocherii etc.

Totodată, în urma percheziţiilor desfăşurate în locuința pe care o închiriau au fost depistate și ridicate un pistol de model Revolver, două sacoşe cu marijuana și obiecte pentru pregătirea acesteia, dar şi o grenadă de tip F-1.
noi.md
0