1050

Moldoveanul acuzat de spionaj în Ucraina, JUDECAT astăzi la Odesa!


Un moldovean este judecat la Odesa pentru spionaj. Astfel, ieri, la o judecătorie din localitate a început examinarea unei cauze penale, intentate cetăţeanului moldovean, Semion Niculin, care este suspectat de spionaj. Procesul de judecată continuă şi astăzi.


Reamintim că, la 13 aprilie curent, Niculin a fost arestat la Odesa, după ce ar fi primit într-un apartament privat de la proprietarul acestuia documente secrete. Poliţia ucraineană susţine că au filmat întreg procesul cu ajutorul unor camere instalate în apartament.

Moldoveanul riscă o pedeapsă de până la 15 ani privaţiune de libertate. În acelaşi timp avocatul suspectului susţine că organele de drept nu au dovezi pe marginea acestui caz şi nici imagini video nu sunt.

Ieri, judecătorul a respins cererea avocatului de al elibera pe bănuit pe cauţiune. Mai mult, acesta a declarat că şedinţele de judecată vor avea caracter închis pentru că vor fi examinate materialele judiciare care conțin secrete de stat.

Potrivit presei ucrainene, Semion Niculin aduna informaţii pentru SIS despre circulaţia mărfurilor din Ucraina prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. În momentul reţinerii Niculin era colaborator al centrului de presă din cadrul Comisiei Unificate de Control.


24h.md

0