462

Ghimpu: Noul ambasador la Moscova să nu stea cu capul plecat

 
Candidatura noului ambasador al Republicii Moldova la Moscova va fi discutată până la sfârșitul acestei săptămâni. Anunțul a fost făcut de liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Domnul prim ministru a spus că candidatura este. Să o propună şi să vedem. Eu aş vrea să fie un ambasador care să reprezinte Republica Moldova cu demnitate, nu să stea cu capul plecat, că noi suntem un stat mic, că Federaţia Rusă e un stat puternic, că au piaţă, că noi primim de acolo gaz, energie electrică. Nu, nu aşa vreau. În rest nu mă deranjează cine o să fie, numai să aibă aceste calităţi”, a declarat Ghimpu, în cadrul unui interviu pentru „Europa Liberă”.

Referindu-se la vizita premierului Vlad Filat la Moscova, Ghimpu a menționat că optează pentru relații bune cu Rusia.

„Nu sunt împotriva ca noi să avem relaţii cu Federaţia Rusă. (...) Eu aştept ca Rusia să se împace cu gândul că Republica Moldova este un stat independent. Să-şi retragă armamentul şi muniţiile şi să ne permită să democratizăm stânga Nistrului. Asta aştept în fiecare zi. Dar cred că asta va fi cu timpul, prin schimbării de generaţii. Oamenii pledează acum pentru alte valori, nu pentru plăcerea de a vedea sânge şi a ocupa teritorii, pentru binele cetăţenilor indiferent de naţionalitate”, a mai spus Ghimpu.

Amintim că fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție din cauza unor declarații ale sale precum că retragerea armatei armatei ruse din Transnistria ar pune în pericol RM.
 
Jurnal.md
0