1621

Mentalitatea la moldoveni, Moldova - Anglia, țărănimea urbană și Nata Albot

Nu, despre fotbalul de ieri, în sine, n-am să scriu. N-are sens. Era clar din start cum se va încheia partida. Căci pe când englezii au început a juca fotbal, noi, moldovenii, abia descoperisem ca se poate de șters curul cu frunza de brusture. Apoi, ce mai vrem acuma? Să câștigăm un guru fotbalistic cu o duzină de rusofoni care tac mâlc la intonarea imnului de stat și care vin să joace pentru națională în speranța că vor prinde un contract la o echipă din afară? Hai să fim serioși. Suntem praf!
 
10500 - 1000 - 500 = 9000
 
Singurii moldoveni cu mentalitate și onoare de pe stadion,
la meciul Moldova - Anglia 0:5 9000. Anume 9000 de sămânțari, cocălari, rapeni, pițipoance și țărani urbani au venit să vadă naționala Angliei, nici într-un caz să susțină Moldova. E normal așa? Nu. Adica 1000 de fani englezi au putut să vină din Anglia să-și susțină naționala și culorile, iar 9000 de moldoveni au venit ca râsurile să stea muți și să se holbeze la jucătorii englezi și nici măcar o dată, o singură blestemată dată, nu ne-au susținut vocal pe noi, cei 500 de moldoveni din sectorul 8 și 28, care nu am contenit nici-un minut să cântăm, strigăm și să ne violăm propriile coarde vocale pentru Moldova, pentru o atmosferă frumoasă, pentru ca cei 1000 de englezi să nu creadă că au venit în junglă, ci într-o țară civilizată, într-o țară unde există și oameni cu mentalitate, care știu ce înseamnă de fapt fenomenul pe nume fotbal.
Varză, numai așa pot să numesc atitudinea și comportamentul publicului moldav de aseară. Rușine!


De unde vreți mentalitate la moldoveni?

 
Moldovenii NU au mentalitate, nici într-un domeniu, nici într-o direcție, nu știu a fi uniți, nu știu a fi solidari, iubitori de sine și de aproape. Nu știu și gata. Știu a da vina pe alții doar, mereu, oriunde, oricând. Pe Chirtoacă, pe Voronin, pe Filat, pe Ghimpu, pe ocupația sovietică, pe România, pe Rusia, pe UE, pe chelea mă-sî, pe cutare, cutare, etc. Dar oricât n-ar da moldoveanul vina pe altcineva, numai el, el și iarăși el este vinovat. De ce? Pentru că nu are MENTALITATE!
 
De unde vreți mentalitate dacă președintele Timofti înaintea partidei zice că 0-0 ar fi deja un câștig pentru Moldova. Asta-i mentalitate? Asta-i câcat. 0-0 e egal băi. 1-0 e victorie. De ce mereu trebuie să intrăm într-un duel, o cursă, nu obligatoriu în sport, în general, în calitate de deja învins? De ce? De ce ne-am deprins să fim mereu cei mai slabi?
Cu 8 minute înainte de final, țărănimea urbană părăsește stadionul,
printre care și Nata Albot și Andrei Bolocan  
De unde vreți mentalitate și onoare la moldoveni, dacă apostolii divertismentului moldav, Nata Albot și Andrei Bolocan, părăsesc stadionul cu 8 minute înainte de finalul meciului Moldova - Anglia, ca nu cumva să nimerească în îmbulzeala de la ieșire ori ca să-și poată scoate mai liber mașina de unde au parcat-o. De unde vreți? Oamenii cu mentalitate și demnitate stau până în ultima secundă și își susțin echipa, țara, culorile, indiferent că pierde 1-0 sau 25-0.
 
 
Eu în ultimii 2 ani am făcut peste 10.000 de km ca să susțin naționala de fotbal și să-mi reprezint țara, știind că e slabă la fotbal, dar sperând mereu la o surpriză. De fiecare dată am pierdut la fotbal, dar nu-i pe asta, contează faptul că de fiecare dată când Moldova a jucat în Olanda sau Suedia, a fost prezent în tribune și tricolorul, și se auzea de undeva printre zecile de mii de suporteri și un strigăt disperat - MOLDOVA !
Bălți și Tighina - PREZENȚI ! Prostie, ziceți voi? Nu, asta se numește MENTALITATE!!!
 
Ieri, la meciul Moldova - Anglia, m-am convins pentru nu știu câta oară că suntem un popor(?) fără mentalitate, fără demnitate națională, fără mândrie. Îmi pare enorm de rău că ăștia din AIE repară acuma drumurile în toată țara. Mai bine le lăsau așa, găurite și distruse, pentru că atunci când mergea pe ele moldoveanul, îl mai scutura, și-l mai trezea un pic, nu-i lăsa creierul să adoarmă. Mă tem că pe drumurile ăstea bune, creierul moldoveanului, suferind de o acută lipsă de substanță cenușie, va intra într-o stare de repaos, cu care apoi se va deprinde.
 
Mi-e greața de mine, pentru că mă enervez și mă rup pentru niște nimicuri, mi-e greață de mine că mă amăgesc permanent că totul va fi bine și că moldovenii merită mai multe. Da' chiar nu mai merită moldovenii nimic mai mult. În întuneric și în comunism toată viața, asta merită, doar așa se mai mobilizează. Fierb.

sursa - http://blog.galbur.md/2012/09/mentalitatea-la-moldoveni-moldova.html
0