1061

Au trecut raul Prut inot: Vroiau sa ajunga in Franta pentru a munci

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au descoperit la sfârşitul săptămânii un cetăţean care intenţiona să transporte în Franţa mai mulţi cetăţeni moldoveni, intraţi ilegal în România peste râul Prut.


În data de 19 august, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat grup de trei persoane care se îndrepta dinspre râul Prut către localitatea de frontieră Avrămeni. Fiind somatic sa se opreasca, cei trei s-au ascuns intr-un lan de porumb.


Poliţia de frontieră a identificat în apropierea locului unde au fost observate cele trei persoane, un autoturism înmatriculat în Franţa, la volanul căruia se afla Viorel D., de 27 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova.
În urma acţiunilor specifice desfăşurate, în lanul de porumb a fost descoperit Vadim V., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, celelalte două persoane din grupul iniţial reuşind să treacă înot frontiera de stat peste râul Prut, înapoi în R. Moldova.


Potrivit celor doi bărbaţi, pe 18 august, s-au întâlnit pe teritoriul R. Moldova şi au stabilit ca în aceeaşi seară să plece în Franţa împreună cu alţi doi cetăţeni moldoveni care nu aveau documente de trecere a frontierei. Cei doi cetăţeni moldoveni urmau sa intre în România ilegal, înot peste râul Prut, iar Viorel D. urma să-i preia cu autoturismul pentru a fi transportaţi în Franţa cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă. Pentru transportul celor doi cetăţeni, Viorel D. a încasat suma de 1050 euro.


Pe timpul cercetărilor, asupra lui Vadim V. a fost descoperit un paşaport simplu românesc, care aparţinea unui cetăţean român, dar avea aplicată fotografia lui Vadim V., document ce urma a fi folosit pentru obţinerea dreptului de muncă în Franţa.


Pe numele lui Viorel D. poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele lui Vadim V. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.


tv7.md

0