1025

Românii fac contrabandă cu ţigări din Republica Moldova

Luni, în jurul orei 16:15, poliţiştii rutieri au oprit pentru control pe Calea Naţională, un autoturism condus de Vasile F., de 33 de ani, din municipiul Botoşani.
   
În urma controlului autoturismului au fost găsite în portbagaj, în două genţi de voiaj, 480 de pachete de ţigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, aparţinând Danielei-Elena A., din municipiul Dorohoi, pasageră în autovehicul.

„Cercetările în cauză au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au efectuat acte premergătoare faţă de Daniela-Elena A. pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat Anca Silion Aramă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Cantitatea de ţigarete, în valoare de 3.840 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.


Cu o zi înainte, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat şi aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.500 lei şi au dispus confiscarea cantităţii de 2.700 de țigarete de diferite mărci de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 945 lei. Poliţiştii au identificat-o pe Elena S., din municipiul Botoşani, care deţinea în vederea comercializării 2.700 ţigarete de diferite mărci de provenienţă Republica Moldova, fără a avea documente legale de provenienţă şi fără a fi autorizată să desfăşoare astfel de activităţi.
Elena S. a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 12/1990 cu amendă în valoare de 1.500 lei, iar cantitatea de ţigări a fost confiscată.

24h.md

0