1085

Încă o captură record de ţigări de contrabandă la Vama Giurgiuleşti

  Angajaţii postului vamal Giurgiuleşti-Galaţi, împreună cu inspectorii din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor din România şi poliţiştii români de frontieră au confiscat în această dimineaţă aproape 39 mii de ţigarete în asortiment, cu timbru de acciz al Republicii Moldova şi un autoturism cu locaşuri special reutilate pentru tăinuirea ţigărilor de contrabandă.
În urma unui control vamal detaliat, efectuat asupra autoturismului de model „Volkswagen Passat”, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român, vameşii au depistat disimulate, diferite mărci (Plugarul şi MT).

Produsele de tutungerie urmau să ajungă pe piaţa comunitară din UE, fiind camuflate în locaşuri special amenajate în portiere, tavan, praguri, banchetele din spate, lonjeroanele autoturismului, fapt pentru care colaboratorii vamali au utilizat tehnica suplimentară de descarcerare.

În cele din urmă, colaboratorii vamali au confiscat întreaga cantitate de ţigarete şi a autoturismului, deoarece dispunea de locaşuri special amenajate pentru disimularea ţigărilor de contrabandă. Şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional cu amendă.

24h.md
0